Οικονομία|23.07.2019 14:37

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: «Ό,τι πλήρωνε θα πληρώνει ο καταναλωτής»

Newsroom

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο για την ΔΕΗ και την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ενώ σχολίασε και το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, που κάνει λόγο για την «εξάτμιση» της μείωσης του ΦΠΑ, που ισοσταθμίζεται με την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ είναι σε δραματική κατάσταση. Η μετοχή της είχε χάσει το 80% της αξίας της από το 2015 μέχρι τις ευρωεκλογές» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «ήρθε ο ορκωτός λογιστής και είπε ότι η επιχείρηση έχει πρόβλημα βιωσιμότητας».

«Ανακοινώσαμε 10 επιμέρους μέτρα για την στήριξη κι εξυγίανση της εταιρίας. Βεβαίως, και δεν το κρύβω, θα υπάρχει μεταβολή προς τα πάνω στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, άρα η ΔΕΗ θα βάλει περισσότερα λεφτά στο ταμείο της αλλιώς καταστρέφεται, αλλά από την άλλη πλευρά, θα ισοσταθμιστεί με τη μείωση της προηγούμενης κυβέρνησης και άλλη μία από εμάς στο ΕΤΜΕΑΡ. Έτσι ο καταναλωτής θα βλέπει ό,τι έβλεπε στον λογαριασμό του.

Εάν ανεβάζαμε σκέτο το τιμολόγιο της ΔΕΗ, εκείνο που θα συνέβαινε είναι ότι θα έφευγαν οι πελάτες και θα πήγαινε σε άλλες εταιρίες. Η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύσει, αλλά δεν θα υπάρξουν μειώσεις τελικά στα τιμολόγια. Άρα ο καταναλωτής ό,τι πλήρωνε, θα πληρώνει».

ηλεκτρικό ρεύμαΚωστής Χατζηδάκηςμείωση ΦΠΑΔΕΗ