Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα «μαϊμού» ρολογιών ROLEX
Σπύρος ΔημητρέληςΝέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας απομιμητικών προϊόντων κατάφερε το ΣΔΟΕ έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική, κατάσχοντας μεγάλες ποσότητες «μαϊμού» προϊόντων.
Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, υπήρχαν απομιμήσεις πολυτελών ρολογιών των γνωστότερων και ακριβότερων εταιρειών διεθνώς, όπως ROLEX, HUBLOT, PATEK PHILIPPE κ.λπ, κάρτες εγγυήσεων καλής λειτουργίας και κουτιά συσκευασίας των ανωτέρω ρολογιών, καθώς επίσης και πάνω από 180.000 αναπτήρες, με το σήμα κυρίως της γνωστής εταιρείας BIC.
Ειδικότερα:
Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, δέσμευσε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προερχόταν από Κίνα, ενώ ως υποτιθέμενος τελικός προορισμός του εμπορευματοκιβωτίου δηλωνόταν επιχείρηση στην Αλβανία.
Κατά τον έλεγχο του ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίου με τη συνδρομή των υπαλλήλων του Τελωνείου Ελευσίνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα απομιμητικά είδη:
Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών των σημάτων υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα μεταφερθούν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και θα καταστραφούν. Το ΣΔΟΕ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.
- «Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
- ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
- Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»