Οικονομία|27.08.2019 12:40

Βρούτσης: Ξεπερνούν τις 470.000 οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις

Newsroom

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι η καθυστέρηση των εκκαθαριστικών οφείλεται σε περίπου 223 χιλιάδες συντάξεις οι οποίες δεν έχουν επανυπολογιστεί, ενώ παράλληλα, αποκάλυψε ότι οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ξεπερνούν τις 470 χιλιάδες.

«Τον Φεβρουάριο του 2019, όταν 55 βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερώτηση, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ. Δεσμεύομαι ότι όταν και εφόσον ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσω» δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία, το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων (κύριων, επικουρικών και χηρείας) ξεπερνά τις 470.000. Από αυτές, οι 65.000 είναι συντάξεις χηρείας, επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας, σύμφωνα με τον υπουργό, εκκρεμούν τουλάχιστον 65.000.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Είμαστε σε μια ευνομούμενη χώρα που η δικαιοσύνη είναι κυρίαρχο συστατικό της. Θα ευθυγραμμιστούμε απόλυτα με τις δικαστικές αποφάσεις και θα τις σεβαστούμε στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Από 1η Ιανουαρίου του 2019 δεν έχουν εμφανιστεί τα εκκαθαριστικά των συντάξεων. Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης είχα δεσμευτεί ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Ωστόσο εχθές ενημερώθηκα ότι για περίπου 223 χιλιάδες συνταξιούχους δεν έχει γίνει επανυπολογισμός και για αυτό καθυστερούσαν τα εκκαθαριστικά», ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι  «επιβεβαιώνεται ότι έλεγαν ψέματα και επαληθεύεται υποψία που είχαμε γιατί δεν παρουσιάζονταν τα εκκαθαριστικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνταξιούχοι για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός θα δουν τα εκκαθαριστικά τους μέσα στον Σεπτέμβριο.

συντάξειςΓιάννης Βρούτσηςσυνταξιούχοι