Οικονομία|28.08.2019 14:17

Creta Farms: Κάλεσμα στον Θ. Δοζόγλου να καταθέσει άμεσα πρόταση διάσωσης

Γιώργος Μανέττας

Κάλεσμα στον επιχειρηματία Θόδωρο Δουζόγλου να καταθέσει άμεσα την πρότασή του για την διάσωση της Creta Farms απευθύνει η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας, τονίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει υποβάλλει καμία επίσημη πρόταση παρ' ότι λέγεται πως ενδιαφέρεται για την εταιρεία.

Η διοίκηση, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, απαντά στις καταγγελίες περί επικείμενης πλήρους κατάρρευσης της εταιρείας που απήυθυνε χθες ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, βασικός μετόχος και μέχρι πρότινος εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίυ της εταιρείας, σημειώνοντας πως πρόκειται για ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες.

Υπογραμμίζει μάλιστα, πως για αυτές τις καταγγελίες έχει προβεί ήδη σε όλα τα ένδικα μέσα για την προστασία και διαφύλαξη της φήμης και της περιουσίας της.

Η διοίκηση της Creta Farms, της οποίας προεδρεύει ο Μάνος Δομαζάκης, ο έτερος βασικός μέτοχος της εταιρείας σημειώνει επίσης πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες και με υποψήφιους επενδυτές για την εξεύρεση ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Μια χρηματοδότηση που θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθούν τα σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή και να ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα Creta Farms.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Creta Farms:

«Σε συνέχεια της από 27/08/2019 ανακοίνωσης του κ. Κ. Δομαζάκη στα ΜΜΕ με θέμα « Η κλεψύδρα για την Creta Farms αδειάζει άμεσα», η Εταιρία ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες και με υποψήφιους επενδυτές για την εξεύρεση ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον κ. Θ. Δουζόγλου όπως καταθέσει άμεσα την πρότασή του στα πιστωτικά ιδρύματα, στην Εταιρία ή στην ERNST & YOUNG που έχει επιφορτιστεί με το έργο της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την Εταιρία. Υπενθυμίζουμε στο επενδυτικό κοινό ότι από τις 26/06/2019 που ο κ. Κ. Δομαζάκης υπέβαλλε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων το “Letter of Intent” του κ. Θ. Δουζόγλου, ουδεμία επίσημη πρόταση έχει υποβληθεί από τον φερόμενο ως επενδυτή.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ανυπόστατες ή ψευδείς καταγγελίες της εν λόγω

ανακοίνωσης, η Εταιρία έχει προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα για την προστασία και διαφύλαξη της φήμης και της περιουσίας της.

Κρυονέρι 28.08.2019»

Υπενθυμίζεται πως ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές επανέφερε την πρόταση για είσοδο σημαντικού Έλληνα επενδυτή στην Creta Farms μέσα από αύξηση κεφαλαίου. «Είμαστε σε θέση άμεσα να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που δεν θα διασώζει απλά την Creta Farms, αλλά θα οδηγεί σε μακροχρόνια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Πιστεύω ότι τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Creta Farms και οφείλουμε να μην αφήσουμε να χαθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι του, τους οποίους όπως λέει είχε εκφράσει εγκαίρως στις πιστώτριες τράπεζες, τους επενδυτές αλλά και σε κάθε εμπλεκόμενο. Υπογράμμισε δε πως είναι θέμα ολίγων ημερών να οδηγηθεί η εταιρεία στην πλήρη κατάρρευση, καθώς καθημερινά προστίθενται νέες υποχρεώσεις, επιταγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σφραγίζονται και εκδίδονται μαζικά διαταγές πληρωμής.

Creta Farms