Οικονομία|31.08.2019 11:40

Creta Farms: Μαίνεται ο «πόλεμος» - Αγωγή και νέο εξώδικο από τη διοίκηση

Γιώργος Μανέττας

«Φουντώνει» η ενδοοικογενειακή διαμάχη των βασικών μετόχων στην Creta Farms, η οποία κατά γενική εκτίμηση οδήγησε στα βράχια την εταιρεία. Η διοίκηση, μετά τo εξώδικο στο οποίο περιγράφει πώς ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος, οδήγησε την εταιρεία στα βράχια, προχώρησε σε νέο εξώδικο και αγωγή, με την οποία ζητά χρηματική ικανοποίηση 5 εκατ. ευρώ για ψυχική οδύνη.

Στην αγωγή, αποσπάσματα της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας, γίνεται λόγος για απειλές κατά της ζωής του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Creta Farms, προπηλακισμό και δεκάδες απειλητικά εξώδικα κατά στελεχών από τον Κ. Δομαζάκη και εξιστορεί μία σειρά γεγονότων που χρονολογούνται από το ξεκίνημά της έως τους τελευταίους κρίσιμους μήνες

Ο Κ. Δομαζάκης σήκωσε το γάντι και απάντησε στις κατηγορίες που του αποδίδονται στο εξώδικο, με εξώδικο, στο οποίο κάνει λόγο για λασπολογία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κ. Δομαζάκης, με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας που ηγείται ο αδελφός του, Μάνος Δομαζάκης, έτερος βασικός μέτοχος, διαστρεβλώνει πράγματα και καταστάσεις, ενόψει της επικείμενης ΓΣ των μετόχων της εταιρείας στις 4/09/2019. 

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η διοίκηση προσπαθεί «ρίχνοντας άκριτα λάσπη» να επηρεάσει τους μετόχους, ωστόσο τονίζει πως τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα σε βάρος της. Και αυτό, όπως λέει, γιατί η διοίκηση κατάφερε το ακατόρθωτο: να διοικεί έναν κολοσσό και να τον μετατρέψει σε 3,5 μόλις μήνες σε σκιά του εαυτού του.

Αρνείται τις κατηγορίες ότι με τις πράξεις και τα λεγόμενά του οδήγησε την εταιρεία στην καταστροφή και επαναλαμβάνει πως έκανε ό,τι του μπορούσε για να σώσει την εταιρεία, με αποκορύφωμα την υπογραφη του ΜοU, και τη μεταφορά των πατεντών απο τη θυγατρική στον όμιλο. Επαναλαμβάνει ότι έδωσε στην εταιρεία τα 11,6 εκατ. ευρώ και προαναγγέλνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για αυτό το θέμα.

Κλείνοντας, χαρακτηρίζει ανυπόστατο το εξώδικο που του απεστάλη από τους διοικούντες την εταιρεία και διακινείται στον Τύπο, και κατηγορεί τον αδελφό του και πρόεδρο της διοίκησης, Μάνο Δομαζάκη, ότι λειτουργεί ως αρχηγός της αγέλης που θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του, αδιαφορώντας για την τύχη της εταιρείας.

Τέλος, θεωρεί πως ο αγώνας που κάνει θα δικαιωθεί και πως η διοίκηση, παρά τις προσπάθειές της, δεν θα λάβει συγχωροχάρτι για τις πράξεις της, που όπως λέει ζημίωσαν την εταιρεία. 

Creta Farms