Φορολογικό νομοσχέδιο: Έρχεται αναστολή του ΦΠΑ και εκπτώσεις φόρου στα ακίνητα
NewsroomΕκπτώσεις φόρου στο 40%-50% της δαπάνης που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για ενεργειακή, αισθητική ή λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων, αναστολή του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νεόδμητων ακινήτων με ταυτόχρονη αναστολή του φόρου υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις σε συνδυασμό με τον δραστικό περιορισμό των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης ενσωματώνονται στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα Σαββατοκύριακο, πηγή με γνώση των συζητήσεων αναφέρει ότι σχεδιάζεται μια ακόμα κίνηση - έκπληξη με φορολογικό ενδιαφέρον που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ.
Κατά το δημοσίευμα στη λίστα των υποψήφιων μέτρων - έκπληξη χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις περιλαμβάνεται και η παροχή «επιβράβευσης» συνεπών φορολογούμενων και δανειοληπτών (οι τράπεζες ξεκινούν ήδη να εφαρμόζουν σχετικές πρωτοβουλίες), οι οποίοι σήκωσαν τα βάρη της κρίσης, με μεγάλη δυσκολία χωρίς να αφήσουν όμως απλήρωτους λογαριασμούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο υπουργείο Οικονομικών οι νέες διατάξεις γράφονται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, καθώς στο μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τον Οκτώβριο θα περιλαμβάνεται και η κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.
- Εργατική Πρωτομαγιά: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
- «Ήταν τιμή μου»: Συγκινημένος πιλότος της Aegean αποχαιρετά τους επιβάτες στην τελευταία πτήση μετά από 45 χρόνια
- Με λευκά μπαλόνια το τελευταίο αντίο στον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε με πατίνι - Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του
- Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό του 5χρονου σε Νηπιαγωγείο του Ευόσμου - Πώς συνέβη