Οικονομία|03.09.2019 14:25

Στο επίκεντρο της διεθνούς ζήτησης οι πολυτελείς κατοικίες

Newsroom

Με τη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες στη χώρα μας να ενισχύεται, η Greece Sotheby’s International Realty, η ελληνική θυγατρική της Sotheby’s International Realty, της µεγαλύτερης εταιρείας πωλήσεων πολυτελών εξοχικών στον κόσµο, µε άνω των 100 δισ. πωλήσεις ετησίως, προχώρησε στη δημιουργία της ειδικής έκδοσης Art de Vivre – Exclusive in Greece. Η ειδική αυτή έκδοση, απευθύνεται, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε όσους ενδιαφέρουν για τις τέχνες, τη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική και την αγορά ακινήτων, παρουσιάζοντας τις καλύτερες επιλογές, στους τομείς αυτούς, που διαθέτει η χώρα μας.

Η πρώτη έκδοση του Art de Vivre – Exclusive in Greece περιλαμβάνει σειρά θεμάτων που απευθύνονται στο κοινό των ατόμων υψηλότατης εισοδηματικής καθαρής θέσης, διεθνώς, γνωστών ως Ultra high-net-worth individuals (UHNWI).

Η ειδική έκδοση για την Ελλάδα της Greece Sotheby’s International Realty

Προορισμός για κροίσους

Όπως έχει αναφέρει, παλαιότερα, στο Έθνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Greece Sotheby's International Realty Σάββας Σαββαϊδης, «κλειδί» για την προσέλκυση των πολυεκατομμυριούχων είναι η εύκολη πρόσβαση στις εξοχικές κατοικίες τους μέσω αεροδρομίων, ελικοδρομίων, μαρίνων, η ύπαρξη ιστιοπλοϊκών εγκαταστάσεων, γηπέδων γκολφ και φυσικά η άμεση, σύγχρονη και αποτελεσματική ιατρική περίθαλψη.  Επίσης, εκτός από τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της Ελλάδας, απαιτείται η ύπαρξη ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, που να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με αυτό άλλων χωρών. Επιπρόσθετα, είναι αναγκαίο να ανοίξουν οι κρουνοί του τραπεζικού δανεισμού, ώστε να είναι εφικτή η χρηματοδότηση, έως και του 70% της αξίας μίας εξοχικής κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με στόχο την προσέλκυση των ιδιαίτερα εύπορων του πλανήτη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει το καθεστώς "non-dom" (εκ του "non-domiciled"), δηλαδή η θέσπιση ενός ελκυστικού οριζόντιου φορολογικού συντελεστή (flat tax rate) για το σύνολο των παγκοσμίων εισοδημάτων ενός πολυεκατομμυριούχου. Η Ελλάδα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να προσφέρει ως δέλεαρ στους υπερπλουσίους ένα flat tax rate για τα παγκόσμια εισοδήματά τους, με αντάλλαγμα τη μεταφορά της φορολογικής έδρας τους στη χώρα μας.

αγορά ακινήτων