ΟΑΕΔ: Πότε προκηρύσσεται ο β' κύκλος για 30.000 ανέργους στην κοινωφελή εργασία
NewsroomΠρος τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του δεύτερου κύκλου της Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους σε δήμους, περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος έληγε κανονικά τον περασμένο Ιούνιο, αλλά παρατάθηκε 4 μήνες λόγω των εκλογών.
Το πλήθος των θέσεων του δεύτερου κύκλου που θεωρείται βέβαιο πως θα φτάσουν στο επίπεδο του πρώτου κύκλου – δηλαδή αναμένεται να καλυφθούν οι 30.333 ωφελούμενοι – όπως και οι ειδικότητες οριστικοποιούνται από τα αιτήματα των 122 φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται πως η 4μηνη επέκταση, η οποία λήγει τον Οκτώβριο, αφορά σε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίοι συνέχισαν την απασχόληση με δήλωσή τους στον επιβλέποντα φορέα (ΟΤΑ Α΄ ή Β΄ βαθμού, λοιπά ΝΠΔΔ).
Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στις αποδοχές, η ημερήσια αμοιβή διαμορφώνεται στα 21,84 ευρώ ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.
Δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆. Τα κριτήρια μοριοδότησης σχετίζονται με το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου και του/της συζύγου, την αναπηρία, το εισόδημα, την ηλικία, το πλήθος των παιδιών κ.ά.
- «Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
- Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
- Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
- Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη