Οικονομία|06.09.2019 16:32

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Ελλάδα δεν έθεσε ζήτημα για το πλεόνασμα

Μαρία Ψαρά

Δεν έθεσε ζήτημα μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group.

Το παραπάνω  επιβεβαίωσε  κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την ατζέντα και την προετοιμασία του επικείμενου Eurogroup της πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι της προεδρεύουσας, αυτό το εξάμηνο, Φιλανδίας.

«Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας δεν έθεσε θέμα στόχων (πρωτογενών πλεονασμάτων), αλλά όπως έχω ξαναπεί και θα επαναλάβω, ζήτημα στόχων δεν μπορεί να συζητηθεί καθώς είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, η κυβέρνηση έχει τώρα να παρουσιάσει και να εφαρμόσει την πολιτική της», τόνισε ο αξιωματούχος.

«Ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group έκανε μια σύντομη παρουσίαση των σχεδιασμών της νέας κυβέρνησης. Ο ίδιος ανέφερε την ιδέα να χρησιμοποιηθούν τα κέρδη των ANFAs και των SMPs για επενδύσεις, κάτι το οποίο επιτρέπεται από το πρόγραμμα» δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος.

«Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας ανέφερε και την πρόθεση της κυβέρνησης για αποπληρωμή του ΔΝΤ και η αποδοχή από τα άλλα μέλη ήταν από ουδέτερη ως θετική, καθώς αυτή ήταν και η πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης - τώρα πλέον αναμένουμε τη επίσημη επιστολή και θα το εξετάσουμε», κατέληξε.

πρωτογενές πλεόνασμαEurogroupEuroworking Group