Πρώτη κατοικία: Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ για την έγκριση της Κομισιόν
Ελευθερία ΑρλαπάνουΓια μία ακόμη θετική εξέλιξη, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για την κρατική επιδότηση των δανείων που θα κριθούν επιλέξιμα προς ρύθμιση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών συνιστά η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ήδη, μετά τις απαραίτητες ενέργειες, σε εξαιρετική συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στη ρύθμιση λειτουργεί αποτελεσματικά και έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες 10 ρυθμίσεις, ενώ απλοποιήθηκαν και οι διαδικασίες ένταξης σε αυτή».
Όπως τονίζεται «η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200 χιλιάδες ευρώ στην 3ετία σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό de minimis» και καταλήγει επισημαίνοντας πως η προσπάθεια της κυβέρνησης «για την ανακούφιση και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών συνεχίζεται μεθοδικά και αποφασιστικά» ενώ τονίζεται πως «η κυβέρνηση έχει καλέσει τις τράπεζες να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες και ήδη τα πρώτα προγράμματα επιβράβευσης έχουν δημιουργηθεί».
- Σε ασφυκτική πίεση, η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο: Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης - Βαρύ το κλίμα
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν πύραυλο στη Σαουδική Αραβία
- Αλλάζουν τα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Έρχεται rebranding με... ζητήματα σε εκκρεμότητα
- Οι Λιβανός, Αραμπατζή, Καραμανλής και Παπακώστα που έχουν σοβαρό θέμα, οι πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο και το σενάριο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού