Οικονομία|22.11.2018 18:39

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους

Newsroom

Ξεκινάει από την Παρασκευή (22/11) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ  (http://www.oaed.gr/).

Το πρόγραμμα, διάρκειας 12 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού 90.000.000 ευρώ, απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών που θα εργαστούν σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας στόχος του προγράμματος είναι:

α) η άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των νέων πτυχιούχων στο επιστημονικό αντικείμενο,

β) η θεσμική αναβάθμιση του δημοσίου μέσω συγκεκριμένων project που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό, γ) η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.

Οι μεικτές μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται:

α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.040 ευρώ,

β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 990 ευρώ, ενώ για ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα.

Με δράσεις όπως: η ψηφιοποίηση του αρχείου του ΕΦΚΑ, η εκπόνηση μελετών αναβάθμισης και περιβαλλοντικής βελτίωσης των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και ο σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής για νέους στις φυλακές, το πρόγραμμα αξιοποιεί ένα νέο επιστημονικό δυναμικό σε θέσεις και δράσεις με άμεσα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

ΟΑΕΔάνεργοι