Οικονομία|25.09.2019 17:11

Ματαιώνεται η συγχώνευση Philip Morris και Altria - Σε κρίση η Juul

Newsroom

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε το σχέδιο συγχώνευσης των Phillip Morris και Altria, οι οποίες αποφάσισαν, παρ' όλα αυτά, να προωθήσουν από κοινού το IQOS στην αμερικανική αγορά.

«Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να εστιάσουν στην προώθηση του IQOS στις ΗΠΑ ως τμήμα του αμοιβαίου ενδιαφέροντός τους να επιτύχουν ένα μέλλον χωρίς κάπνισμα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris, Αντρέ Καλαντζόπουλος.

Να σημειωθεί πως η Altria έχει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη διακίνησης του IQOS, το οποίο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Phillip Morris.

Η Altria έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα στα προϊόντα ατμίσματος, με την εξαγορά της Juul, εταιρείας με το μεγαλύτερο μερίδιο στις ΗΠΑ στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά εσχάτως επλήγη όπως και όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα προϊόντα ατμίσματος, από τη δημοσιοποίηση περιστατικών που ενοχοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Η κρίση που πλήττει την Juul Labs αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και για τη μητρική Altria, η οποία σήμερα Τετάρτη ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε διαφημιστική προβολή των προϊόντων της στις ΗΠΑ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της, Κέβιν Μπερνς, οδηγήθηκε σε παραίτηση.

JuulIQOSAltriaPhillip Morris