Οικονομία|27.09.2019 22:00

Γερμανική επένδυση στον αγροδιατροφικό τομέα-Στην Tentamus το 70% της Agrolab

Τίμος Φακαλής

Στην ελληνική αγορά μπαίνει ο γερμανικός πολυεθνικός όμιλος Tentamus  αποκτώντας το 70% της Agrolab του Εργαστηριακού Κλάδου του ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη.

Πρόκειται για έναν πολυεθνικό παίκτη που τζιράρει 200 εκατ. ευρώ, αναπτυσσόμενος  στον τομέα των Εργαστηριακών Αναλύσεων μέσα από ένα δίκτυο 65 εξειδικευμένων εργαστηρίων

Ο ελληνικός όμιλος Agrolab με τζίρο 10 εκατ.ευρώ και εργαστήρια σε Σίνδο, Αθήνα, και θυγατρικών σε Βόλο, Κύπρο και Βουλγαρία εντάσσεται στην ομπρέλα της Tentamus.
Η συνεργασία, που υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή, προβλέπει τη διατήρηση του ελληνικού μάνατζμεντ στον όμιλο Agrolab και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του. «Με την ένταξή μας σε ένα ευρύ δίκτυο εργαστηρίων αποκτάμε πρόσβαση σε όλο το φάσμα των εργαστηριακών αναλύσεων, επιτυγχάνουμε ανταγωνιστικό κοστολόγιο και κλειδώνουμε τη θέση μας στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της Τουρκίας μέσω εξαγορών ή και δημιουργίας νέων εργαστηριακών εγκαταστάσεων», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης.  

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη και Διευθύνων Σύμβουλος της Agrolab, Θύμης Ευθυμιάδης, επεσήμανε ότι η συμφωνία που υπεγράφη εντάσσεται πλήρως στη γενικότερη στρατηγική διεθνοποίησης του Ομίλου, μέσω της σύναψης Στρατηγικών Συμφωνιών με εταίρους διεθνούς εμβέλειας και εγνωσμένης φήμης και καταξίωσης στον κλάδο τους, διατηρώντας μια σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία και δημιουργώντας μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, η συναφθείσα συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του ελληνικού μάνατζμεντ, όπως ακριβώς ήταν δομημένο μέχρι σήμερα, με ταυτόχρονη σημαντική αύξηση του «χώρου δράσης» της εταιρείας, μέσω στοχευμένων εξαγορών ή και δημιουργίας νέων εργαστηριακών εγκαταστάσεων, σχεδόν σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία. Η σημαντική εμπειρία που έχει ήδη ο Όμιλος Ευθυμιάδη από τη μακρόχρονη παρουσία του σε όλες αυτές τις χώρες από τις υπόλοιπες δραστηριότητες και εταιρείες του εκεί, θα βοηθήσει σημαντικά στη γρήγορη και σωστή διείσδυση και της Agrolab σε αυτές τις αγορές.

Επίσης, ο κύριος Ευθυμιάδης τόνισε ότι δρομολογούνται άμεσα περαιτέρω επενδύσεις για την αύξηση του εργαστηριακού εξοπλισμού  της Agrolab και των θυγατρικών της, αλλά και η διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχει, για την ακόμη αρτιότερη κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των πελατών της. Ακόμη, ανακοίνωσε και την άμεση δημιουργία θυγατρικής της Agrolab στην Τουρκία (περιοχή Αττάλειας), για την εξυπηρέτηση διεθνών συνεργατών της εταιρείας από τον αγροδιατροφικό τομέα, δραστηριοποιούμενων στην Ανατολική Μεσόγειο, που επιζητούν τις υψηλής ποιότητας διαπιστευμένες υπηρεσίες της Agrolab.

AgrolabΕυθυμιάδηςσυμφωνίαDeal