Οικονομία|03.10.2019 16:51

ΕΥΑΘ: «Χρυσές» αυξήσεις έως και 35% για τους εργαζόμενους

Newsroom

Εώς και 35% αύξηση στους μισθούς τους θα δουν σε βάθος τετραετίας οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ  μετά την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης με την εταιρεία την Πέμπτη (1.10). Όλο το προηγούμενο διοίκηση και εργαζόμενοι βρίσκονταν στα «χαρακώματα» μεταξύ άλλων και για μισθολογικά αιτήματα. Οι εργαζόμενοι επιδίωκαν επιστροφή στο μισθολογικό καθεστώς του 2009, επικαλούμενοι την έξοδο από τα μνημόνια, γεγονός όμως που θα σήμαινε αυτομάτως αυξήσεις περίπου 35%.

Με καθαρά κέρδη της εταιρείας στα 14 εκατομμύρια, η ετήσια αύξηση που ζητούν οι εργαζόμενοι υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια.  «Η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ δεν αρνείται μισθολογικές αυξήσεις για τους εργαζομένους αλλά αυτές θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της εταιρείας» είχε δηλώσει λίγο πριν παραιτηθεί ο τέως πρόεδρος της εταιρίεας Γιάννης Κρεστενίτης, αντιδρώντας στην υπογραφή της νέας σύμβασης.

«Το πρώτο «στοίχημα» της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ, η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και ομαλότητας, κερδήθηκε σήμερα με την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που καλύπτει τους εργαζόμενους για την επόμενη τριετία.  Με τη σύμβαση, μεταξύ άλλων, προβλέπεται (σε εφαρμογή του ν. 4354/2015) και η αναπλήρωση σε βάθος τετραετίας μεγάλου μέρους των περικοπών που είχαν υποστεί οι εργαζόμενοι της εταιρείας μετά το 2012. Η υπογραφή της διασφαλίζει εργασιακή ειρήνη, σύμπνοια και αγαστή συνεργασία του προσωπικού με τη διοίκηση για την επίτευξη των επιχειρησιακών και στρατηγικών στόχων της εταιρείας, προς όφελος πάντα των εργαζομένων, των μετόχων και βεβαίως των Θεσσαλονικέων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

μισθολόγιοαυξήσειςΕΥΑΘ