Οικονομία|14.10.2019 14:33

Creta Farms: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι τράπεζες για τον ορισμό νέας διοίκησης

Γιώργος Μανέττας

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην Creta Farms, με τις πιστώτριες τράπεζες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών εξυγίανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες κατέθεσαν αίτημα για την άμεση αλλαγή της διοίκησης στην κρητική αλλαντοβιομηχανία στο Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, το οποίο έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Η παραπάνω κίνηση κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, αλλά και να προχωρήσει η εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ, για την αποκατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας.

Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν πως οι βασικοί μέτοχοι της Creta Farms, τα αδέλφια Δομαζάκη, δεν ανταποκρίθηκαν όσο θα περίμεναν στις απαιτήσεις του εγχειρήματος ενώ παραμένει ακόμη θολό το τοπίο γύρω από το ποιος διοικεί την εταιρεία και έτσι, οι πιστώτριες τράπεζες αναγκάστηκαν να πάνε δικαστικά, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη διάσωση της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες πρότειναν και τρία στελέχη της αγοράς, οικονομολόγοι στο επάγγελμα για το ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη να εξυγιάνει την εταιρεία. Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να ξεκινήσει και ο οικονομικός έλεγχος (due diligence) της εταιρείας από τους υποψήφιους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά έξι επενδυτές έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής μη δεσμευτική προσφορά, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος που ελέγχει ήδη την Νίκας, το επενδυτικό fund HIG, ο ομογενής επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου, οι Ρώσοι της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, και ο Δ. Βιντζηλαίος της Impala Investment (ελέγχει και την Λακωνική Τροφίμων).

ΔικαιοσύνηCreta Farms