Οικονομία|23.10.2019 20:43

Ξεμπλοκάρει η επέκταση του εμπορικού κέντρου River West

Μαρία Λιλιοπούλου

Άναψε τo «πράσινο φως» για την επέκταση του εμπορικού κέντρου River West στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος του δήμου Αιγάλεω, καθώς η ζήτηση σε επίπεδο καταστημάτων έχει εδώ και αρκετό καιρό προσεγγίσει το 100%. Το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών, οι οποίες αναμένονται άμεσα, άναψε ύστερα από τη χθεσινή θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το σχέδιο της επέκτασης στο κτιριακό συγκρότημα εμπορικής χρήσης River West στη δυτική Αττική, θα κατασκευαστούν νέοι χώροι καταστημάτων και εστίασης σε δύο επίπεδα συνολικής δόμησης 1.610,41 τ.μ. και κάλυψης 962,15 τ.μ. Επιπλέον θα δημιουργηθεί ένας νέος χώρος στάθμευσης, δυναμικότητας 174 θέσεων, πλαισιωμένες από πράσινο. Οι υφιστάμενοι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης θα αναδιαμορφωθούν και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου.

Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο σήμερα έχει επιφάνεια της τάξεως των 20.000 τ.μ. και εγκαινιάστηκε το 2011. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για μίσθωση καταστημάτων εντός εμπορικών κέντρων παραμένει σταθερά υψηλή και η πληρότητα του κέντρου ξεπερνάει το 97% και έτσι η επέκταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένυ να εισαχθούν και νέα σήματα.

Θετικές γνωμοδοτήσεις 

Εκτός από τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση το ΚΕΣΠΑ, κατά την πρώτη του συνεδρίαση, εξέτασε συνολικά 23 θέματα, τα οποία εκκρεμούσαν για πολλούς μήνες και εξέδωσε ομόφωνη θετική γνώμη για τα 22 απ΄αυτά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: 

  • Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας ισχύος 25 MW, στη θέση Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), του Δήμου Αμυνταίου. Ο σταθμός βιομάζας θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. (ΔΕΗΑΝ).
  • Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 4*, τελικής δυναμικότητας 1.214 κλινών και των συνοδών σε γήπεδο 99.556,27τ.μ με την επωνυμία «Roda Beach Resort & Spa», στη θέση «Ρόδα», Δ. Κέρκυρας.
  • Τροποποίηση – ανανέωση της ΑΕΠΟ για την υφιστάμενη πτηνοτροφική μονάδα  αυγοπαραγωγής, δυναμικότητας 180.000 ορνίθων αυγοπαραγωγής και 75.000 πουλερικών απόδοσης, με κάθετη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών στη θέση «Συκιά Κυνηγού» του Δ. Κορινθίων, ιδιοκτησίας Π. Σκούρτης ΑΒΕΕ.
  • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού διαδρόμου από τον Πειραιά (σταθμός Πελοποννήσου) έως τις Τρεις Γέφυρες.
  • Παράταση της χρονικής ισχύος Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για σειρά άλλων σιδηροδρομικών έργων μεταξυ των οποίων η γραμμή Ιασμου-Πολύανθου, Καλαμπάκας-Ιωαννίνων, η άνω διάβαση στη σιδηροδρομική γραμμή στο Σ.Σ. Γέφυρας Θεσσαλονίκης». Κλπ.
  • Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του έργου: Προγραμματικό Σχέδιο (Masterplan) λιμένα Ζακύνθου.
υπουργείο Περιβάλλοντος