Οικονομία|01.11.2019 11:19

Τράπεζες: Παγώνουν οι αυξήσεις, έρχονται και μειώσεις - Νέα μέτρα για τις αναλήψεις από ΑΤΜ

Newsroom

Με παρέμβασή του στο Open TV ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι εντός της ημέρας οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα εκδώσουν δελτία Τύπου όχι μόνο για το πάγωμα των χρεώσεων στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά και μειώσεις στις ήδη υπάρχουσες χρεώσεις.

«Τρεις από τις τέσσερις θα βγάλουν ανακοίνωση σήμερα και η Eurobank τη Δευτέρα» αποκάλυψε ο υπουργός και πρόσθεσε:  «Μιλάμε για μία συζήτηση που έγινε από το υπουργείο Ανάπτυξης κι ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Θα έχουμε πάγωμα αυξήσεων και μειώσεις στις προηγούμενες χρεώσεις. Κάθε τράπεζα θα ανακοινώσει ξεχωριστά τις μειώσεις».

Ως συνέχεια των αποκαλύψεων τόνισε ότι «θα υπάρξει κι επόμενη ανακοίνωση, εντός δύο εβδομάδων, καθώς έχουμε ζητήσει να επανεξεταστεί η χρήση χρέωσης από ΑΤΜ τράπεζας σε άλλη τράπεζα κυρίως σε περιοχές που έχει μόνο ένα ΑΤΜ. Θα ανακοινωθεί όταν οι τράπεζες είναι έτοιμες» επεσήμανε ο Γεωργιάδης.

Το επιχείρημα είναι ότι η οικονομία βελτιώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ρίξαμε τα επιτόκια, τα κίνητρα που δίνουμε στα φορολογικές δηλώσεις για το αφορολόγητο με χρήση πλαστικού χρήματος, όλα αυτά βελτιώνουν την κατάσταση, οι τράπεζες αυξάνουν τα κέρδη τους κι αυτές με τη σειρά τους δεν προχωρούν σε αυξήσεις».

ελληνικές τράπεζεςχρεώσεις ΑΤΜΆδωνις Γεωργιάδηςαναλήψεις ΑΤΜ