Κτηματολόγιο: Το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα πρόστιμα - Πώς θα προσδιοριστεί το ύψος τους
Μαρία ΛιλιοπούλουΜέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα για το Κτηματολόγιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι τα πρόστιμα θα είναι κλιμακωτά, ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας και το χρόνο της καθυστέρησης. Η αξία των ακινήτων θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες και όχι τις εμπορικές, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν, αφού θα προσδιοριστεί κάποιο διάστημα στο οποίο θα προλάβουν να κάνουν δηλώσεις «Κάνουμε μια έγκαιρη προειδοποίηση. Θα υπάρχει χρόνος για ανταποκριθούν οι πολίτες» είπε ο κ. Χατζηδάκης και επανέλαβε ότι κανένας δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του.
Πάντως, ο υφιστάμενος νόμος δεν προβλέπει κλιμακωτά προστιμά για όσους δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και, για το λόγο αυτό, θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει σήμερα.
Το τελευταίο δίμηνο, η ανταπόκριση των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δηλώσεις να ξεπεράσουν το προβλεπόμενο όριο του 55%. Τον Σεπτέμβριο έγιναν πάνω από 700.000 και τον Οκτώβριο 950.000 δηλώσεις.
- Γρίφος η τύχη του Λαριτζανί: Διαψεύδει τον θάνατό του το Ιράν - Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό
- Νέα προθεσμία πήρε ο 23χρονος για τη δολοφονία του Κλεομένη - «Υπάρχει ομερτά» καταγγέλλει η οικογένεια του 20χρονου
- Σκάνδαλο στα social media μετά τα Όσκαρ 2026: Σκουπίδια στο Dolby Theatre και αντιδράσεις για υποκρισία των σταρ
- Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Ο πλανήτης που αποτελείται από λιωμένη λάβα - Ποιος είναι ο μακρινός κόσμος «L98-59d»