Οικονομία|15.11.2019 08:37

Deal Attica Stores: «Έδωσε τα χέρια» με την Πειραιώς για το City Link

Γιώργος Μανέττας

Μετά τη συμφωνία με την ομάδα των Ελλήνων επιχειρηματιών και εφοπλιστών, η διοικητική ομάδα των Attica Stores «κλείδωσε» ακόμη ένα μεγάλο επιχειρηματικό deal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, «έδωσε τα χέρια» με την Τράπεζα Πειραιώς για την εκμίσθωση επιπλέον χώρων περίπου 4.000 τ.μ. στο City Link, τους οποίους σήμερα η τράπεζα χρησιμοποιεί για να στεγάσει διοικητικές υπηρεσίες.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως «είναι θέμα ημερών να πέσουν οι τελικές υπογραφές», οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο για την επέκταση των χώρων του πολυκαταστήματος και την ενίσχυσή του ως premium προορισμού αγορών. Κάτι που επεσήμανε η εταιρεία και στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, με αφορμή την είσοδο των νέων ισχυρών επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο (Όμιλος Λασκαρίδη, Όμιλος Τσάκου, Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, Γιάννης Σαραντίτης).

Στα σχέδια της Attica Stores είναι η υλοποίηση επενδύσεων ύψους 5 εκατ. ευρώ για την ενσωμάτωση των επιπλέον χώρων, ενώ επιπλέον επενδύσεις περίπου 3-4 εκατ. ευρώ αναμένεται να υλοποιήσουν και τα brands που θα πάρουν χώρους. Η όλη επένδυση εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί -εκτός απροόπτου- μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 και αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον 200 θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί πως το πολυκατάστημα Αttica στο CityLink ήταν το πρώτο που άνοιξαν τα Attica Stores των Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη και Αλ. Σγουμπόπουλου το 2005. Η τεράστια απήχηση του πολυκαταστήματος αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας και τη δημιουργία νέων σημείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια από την επίσημη λειτουργία της, η εταιρεία συγκαταλέγεται στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας από πλευράς πωλήσεων, κερδοφορίας και αριθμό εργαζομένων.

Ο σημερινός κύκλος εργασιών της εταιρείας συμμετοχών και των συγγενών επιχειρήσεων των Attica ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολούν ανέρχεται σε περισσότερους από 2.000 εργαζομένους

Atticaτράπεζα Πειραιώς