Οικονομία|29.11.2018 19:01

Αυξήθηκαν κατά 1,4 δισ. ευρώ τα χρέη προς το Δημόσιο

Newsroom

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον μήνα Σεπτέμβριο, χιλιάδες είναι οι πολίτες που άφησαν απλήρωτους τους φόρους τους, φτάνοντας το συνολικό ποσό των χρεών προς το Δημόσιο στα 1,4 δισ. ευρώ. 

Τόσο ο ΕΝΦΙΑ όσο και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, αποδείχτηκαν «ανυπέρβλητα εμπόδια» για πολλούς φορολογουμένους που γύρισαν από τις θερινές διακοπές με άδεια πορτοφόλια ή προτίμησαν να δαπανήσουν τα χρήματα τους στις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανήλθαν σε 7,8 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, από 6,4 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Αυγούστου. Εάν αθροιστούν και τα «παλαιά» ληξιπρόθεσμα χρέη, ήτοι αυτά που δημιουργήθηκαν πριν το 2018, τότε τα συνολικά «φέσια» προς το Δημόσιο ανήλθαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 103,09 δισ. ευρώ, από 102,6 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα με τα «φέσια», αυξήθηκαν και οι οφειλέτες τον Σεπτέμβριο κατά 14% σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, από τους 3.801.967 οφειλέτες του Αυγούστους, φτάσαμε στους 4.312.395 τον μήνα Σεπτέμβριο. 

αύξησηχρέηχρέη προς το Δημόσιο