ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,1% στον όγκο των λιανικών πωλήσεων τον Σεπτέμβριο
NewsroomΑύξηση 5,1% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο φέτος, καθώς μόνο σε μια από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων καταγράφηκε πτώση του τζίρου.
Ειδικότερα, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (15,1%), Ένδυση- υπόδηση (10,3%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (9,6%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (9,2%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (4,2%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (3,3%) και Πολυκαταστήματα (2,8%). Πτώση, κατά 7%, καταγράφηκε μόνον στα Τρόφιμα- ποτά- καπνό.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, παρουσίασε αύξηση 5,1% τον Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019 σημείωσε μείωση 3,9%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης, παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,5% τον Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019 κατάγραψε μείωση 0,5%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης, παρουσίασε αύξηση 1,1% τον Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019.
- Τον κρατούσαν ζωντανό επί μέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 10 σφαίρες στη Νέα Πέραμο
- Αλεξοπούλου στο OPEN: Δεν ζητάω συγγνώμη για το «τσάμπα πέθανε», απευθυνόμουν στην αντιπολίτευση
- Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το «αντίο» της Τούμπας στα αετόπουλα
- Φάκελος Έπσταϊν: Ο απρόσμενος διάλογός του με τον Νόαμ Τσόμσκι για τα ελληνικά μνημόνια