ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,1% στον όγκο των λιανικών πωλήσεων τον Σεπτέμβριο
NewsroomΑύξηση 5,1% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο φέτος, καθώς μόνο σε μια από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων καταγράφηκε πτώση του τζίρου.
Ειδικότερα, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (15,1%), Ένδυση- υπόδηση (10,3%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (9,6%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (9,2%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (4,2%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (3,3%) και Πολυκαταστήματα (2,8%). Πτώση, κατά 7%, καταγράφηκε μόνον στα Τρόφιμα- ποτά- καπνό.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, παρουσίασε αύξηση 5,1% τον Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019 σημείωσε μείωση 3,9%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης, παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,5% τον Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019 κατάγραψε μείωση 0,5%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης, παρουσίασε αύξηση 1,1% τον Σεπτέμβριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019.
- Βρες ποια χώρα είναι μεγαλύτερη σε έκταση: Εάν κάνεις πάνω από 8/10 σε αυτό το κουίζ είσαι διάνοια γεωγραφίας
- Σκληρές εικόνες στη Ρόδο: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα - Τρεις ελαφρά τραυματίες
- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ ανά τέκνο
- Τα υποθαλάσσια καλώδια στο στόχαστρο του Ιράν - Ο μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια συνδεσιμότητα