Οικονομία|02.12.2019 19:58

«Λευκός καπνός» για την Creta Farms: Στην Impala Invest καταλήγουν οι τράπεζες

Γιώργος Μανέττας

Στην Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστώτριες τράπεζες, για να αναλάβει την ευθύνη αναγέννησης της Creta Farms.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική έγκριση θα δοθεί από τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως στην τελική φάση του διαγωνισμού ήταν παρούσες η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, ο οποίος ελέγχει τη Λακωνική Τροφίμων και η Lime Capital, το fund που ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Και οι δυο κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά, η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε αναλυτικό business plan για την επόμενη μέρα της πολύπαθης εταιρείας.

Η κρητική αλλαντοβιομηχανία ταλανίζεται από έντονα οικονομικά προβλήματα και μάλιστα βρέθηκε πολύ κοντά στην πτώχευση κυρίως εξαιτίας της ενδοοικογενειακής διαμάχης των αδελφών Δομαζάκη.

Τελικά, οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να αναλάβουν την ευθύνη εξυγίανσης της εταιρείας, μέσα από την αναζήτηση νέου επενδυτή. Το όλο εγχείρημα είχε στηρίξει και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πριν από μερικές μέρες, πληροφορίες ανάφεραν ότι εκταμιεύθηκε και η ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία θα βοηθήσει να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγική διαδικασία που πάγωσε εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να προμηθευθεί τις αναγκαίες πρώτες ύλες.

Να σημειωθεί ότι η Creta Farms διατηρεί εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο ενώ σήμερα απασχολεί περίπου 650 άτομα προσωπικό. Μέχρι πρότινος ήταν ηγέτιδα δύναμη στην εγχώρια αγορά αλλαντικών, ενώ ήταν γνωστή για την πατέντα παγκόσμιας εμβέλειας «Εν Ελλάδι».

Creta Farms