Πτώχευση και για τα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση - Πώς θα διακανονίζουν τα χρέη τους
NewsroomΝέα... λαιμητόμος έρχεται να πέσει στα κεφάλια των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών της μεσαίας τάξης, καθώς η κυβέρνηση που εναρμονίζεται με τα όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Οδηγία αναφορικά με το πτωχευτικό Δίκαιο, που έχει άμεση συνάρτηση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, φέρνει νέο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα πτωχεύουν και τα νοικοκυριά.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας τονίζουν ότι το νέο πλαίσιο βρίσκεται στα σκαριά ώστε να τεθεί σε ισχύ έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι ρυθμίσεις του θα προσομοιάζουν στο αμερικανικό πτωχευτικό Δίκαιο για τα νοικοκυριά και θα βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών προσώπων.
Με τα σημερινά δεδομένα, στη χώρα μας δεν υπάρχει ένα ενιαίο πτωχευτικό Δίκαιο για φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά, όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, εκτός από τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας (νόμος Κατσέλη), που αναμένεται να καταργηθούν στις 30/4/2020.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσα από το οποίο θα παραπέμπει τα νοικοκυριά να μιλούν απευθείας με τα πιστωτικά ιδρύματα και να διακανονίζουν το χρέος τους.
- Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τα προσχέδια και το σενάριο ανταλλαγής του Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.
- Τέμπη: Εξελίξεις στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - «Η Interstar ομολόγησε ότι έγιναν διαγραφές»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»
- Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της