Η Microsoft παίρνει ξανά τα πρωτεία από την Apple
NewsroomΉταν στη σκιά της Apple και, πλέον, η Microsoft επιστρέφει εκεί που ήταν πριν από 15 χρόνια: στην κορυφή των εταιρειών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο.
Την Παρασκευή, με το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft ήταν 861 δισ. δολάρια και της Apple 857 δισ. Κάθε μία εταιρεία έχει αξία σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ελλάδας.
Οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονταν για την πρωτιά όλη την εβδομάδα, αλλά η Apple κατάφερνε να «κερδίζει» κάθε ημέρα στο νήμα – μέχρι την Παρασκευή.
Οι μετοχές της Apple έχουν υποχωρήσει κατά 25% από τον Οκτώβριο (πάνω από 200 δισ. δολάρια χαμένα) λόγω των πληροφοριών για μειωμένη ζήτηση, αλλά και λόγω του πολέμου των δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, η Apple έχει μεγαλύτερο τζίρο και περισσότερα έσοδα από τη Microsoft. Ηταν εξάλλου η πρώτη εταιρεία που ξεπέρασε το ένα τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.
- Λίβανος: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής» η ανατίναξη γέφυρας στα νότια της χώρας - Τι λέει το Ισραήλ
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επόμενοι στόχοι οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας; Οι απειλές Τραμπ και Ιράν
- Συνελήφθησαν δυο νεαροί για τη δολοφονία του γνωστού τραγουδιστή στην Καρδίτσα - Η διαφωνία και η μοιραία μαχαιριά
- Ένοχος για απάτη με τεχνητή νοημοσύνη: Πώς «έκλεψε» εκατομμύρια από τη μουσική βιομηχανία