Οικονομία|16.12.2019 16:22

«Παρελθόν» από την Folli Follie ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Γιώργος Μανέττας

Παρελθόν από τη Folli Follie αποτελεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Είχε προηγηθεί αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αντικατάστασή του, μετά την νομοθετική παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που έδωσε τη δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να «ξηλώνει» τις διοικήσεις των εισηγμένων όταν θίγονται τα συμφέροντα των μετόχων.

Ο νομικός σύμβουλος της Folli Follie, Θέμης Σοφός, σχολιάζοντας την παραίτηση του Τζ. Κουτσολιούτσου, ανέφερε ότι παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας και ότι η εταιρεία συναινεί να αντικατασταθεί από τον Δημήτριο Βαλαχή του Ευστρατίου, όπως προτάθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον, ο κ. Σοφός ότι η Folli Follie είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις της ορθής λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης, και πιστεύει στην επίτευξη της πολύμηνης διαπραγμάτευσης με τους Ομολογιούχους για την εξυγίανση της εταιρείας και τη διάσωση της εργασίας 1.000 εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληρωθεί στο ακέραιο και δεν υφίσταται κανένα υπόλοιπο.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκεί υπεύθυνα νόμιμο εποπτικό έλεγχο, προσθέτοντας πως η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους εκπροσώπους της, με μοναδικό γνώμονα την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η επικύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους της εταιρείας προς τους ομολογιούχους.

Τζώρτζης ΚουτσολιούτσοςFolli Follieκοσμήματαχρηματιστήριο