Οικονομία|19.12.2019 20:18

Ethiopian Airlines: Επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από 18 χρόνια απουσίας

Μαρία Λιλιοπούλου

Στην Ελλάδα – ύστερα από απουσία 18 ετών – επιστρέφει η Ethiopian Airlines, ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στην Αφρική, καλύπτοντας τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως που θα συνδέουν απευθείας την Αντίς Αμπέμπα με την Αθήνα.

Οπως επισημάνθηκε στη σημερινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού με το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την έναρξη του δρομολογίου, η Αθήνα έγινε ο εικοστός προορισμός της Ethiopian στην Ευρώπη.

Οι τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς και από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται με το υπερσύγχρονο B787 Dreamliner, ενώ τα δρομολόγια θα αναχωρούν κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από την Αντίς Αμπέμπα και κάθε Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο από την Αθήνα.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι χαμηλότερες των 500 ευρώ για το ταξίδι με επιστροφή, ενώ ακόμα μικρότερες τιμές θα προσφερθούν στους tour operators, όπως σημείωσαν στελέχη της εταιρίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα και στην Ελλάδα, με απευθείας πτήσεις. Μέσω της απευθείας σύνδεσης, η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά από ποτέ στο παρελθόν με την Αφρική και ενώνεται με το υπόλοιπο παγκόσμιο δίκτυό μας. Η Αθήνα θα αποτελέσει ένα κύριο προορισμό στο διαρκώς επεκτεινόμενο ευρωπαϊκό δίκτυό μας, προσφέροντας στους διεθνείς τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια μαγευτική χώρα» σημειώνει ο Tewolde GebreMariam, Group CEO της Ethiopian Airlines.

Στη σημασία της ιστορικής επανόδου της αεροπορικής εταιρίας στην Αθήνα και της αύξησης της διασυνδεσιμότητας της Ελλάδας με την αφρικανική ήπειρο αναφέρθηκε η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι: «Από την 13η Δεκεμβρίου η Αθήνα συνδέεται απευθείας με την Αντίς Αμπέμπα και βέβαια, με το σύνολο της αφρικανικής ηπείρου μέσω του ευρύτατου δικτύου της Ethiopian, γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση της διασυνδεσιμότητας της πόλης και της χώρας μας με την Αφρικανική ήπειρο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με την Ethiopian για την υποστήριξη των αναπτυξιακών της σχεδίων στην αγορά της Αθήνας κα της ευχόμαστε επιτυχία και συνεχή ανάπτυξη». 

Με την προσθήκη της Αθήνας, το διεθνές δίκτυο της Ethiopian Airlines εξυπηρετεί σήμερα 127 προορισμούς.

Να σημειωθεί ότι η Ethiopian Airlines είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην Αφρική. Στα περισσότερα από 70 χρόνια λειτουργίας της, έγινε μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες της αφρικανικής ηπείρου κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στο παν-αφρικανικό δίκτυο διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων και διαθέτοντας τον πιο νέο και σύγχρονο αεροπορικό στόλο. Πετά προς 127 προορισμούς, επιβατικούς και εμπορευματικούς, σε πέντε ηπείρους. Ο στόλος της Ethiopian περιλαμβάνει αεροσκάφη όπως τα Airbus A350, Boeing 787-8, Boeing 787-9, Boeing 777-300ER, Boeing 777-200LR, Boeing 777-200 Freighter, Bombardier Q-400 double cabin, με μέσο όρο ηλικίας τα πέντε έτη.

Ethiopian Airlines