Υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές για όλους - Ερχονται πρόστιμα για τους παραβάτες (vids)
NewsroomΜια μεγάλη αλλαγή έρχεται στην καθημερινότητά μας το 2020: Θα πρέπει να πληρώνουμε περισσότερο με πλαστικό χρήμα, διαφορετικά μας επιφυλάσσεται μεγαλύτερος φόρος και πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, μέχρι χτες μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι ήταν να υποχρεωμένοι να δαπανούν μέρος του εισοδήματός τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (10%-20%), ωστόσο από την 1η Ιανουαρίοι εισοδηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα για το 30% των αγορών του, με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ.
Για παράδειγμα, ένας πολίτης με εισόδημα 15.000 ευρώ ήταν υποχρεωμένος το 2019 να δαπανήσει σε ηλεκτρονικές πληρωμές 1.750 ευρώ. Στο εξής θα πρέπει να δαπανά σε πλαστικό χρήμα 4.500 ευρώ. Αν δεν το κάνει αυτό, θα επιβληθεί από την Εφορία πρόστιμο που θα αναλογεί στο 22% του ποσού που δεν δαπανήθηκε (επί της διαφοράς).
- Πώς η ιρανική επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία αλλάζει τα δεδομένα - «Στο στόχαστρο ακόμη και οι ΗΠΑ»
- Η στρατηγική της ελεγχόμενης αναμονής: Τα διλήμματα του Μεγάρου Μαξίμου προ των αποφάσεων
- Δολοφονία Κλεομένη: Προφυλακίστηκε ο 19χρονος που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ
- Στον ανακριτή ο Τσαγκαράκης: Φωτογραφίες από όσα κατάσχεσε η ΕΛΑΣ - 190.000 ευρώ και μόλις 7 γνήσια έργα ανάμεσα σε εκατοντάδες πλαστά