Οικονομία|09.01.2020 15:22

Business Insider: Με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το Airbnb ψάχνει χρήστες social media

Newsroom

Τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο έχει ανοίξει ένα μεγάλο ντιμπέιτ μετά την πρωτοβουλία της Airbnb να βάλει «χέρι» στα social media διαφόρων χρηστών. 

Οπως αναφέρει το Business Insider, η εταιρεία – κολοσσός Airbnb απέκτησε τα δικαιώματα ενός προγράμματος (software), το οποίο είναι σχεδιασμένο να σκανάρει τα social media πολιτών για να προβλέψει αν είναι… αξιόπιστοι. «Το software της Airbnb “ψαχουλεύει” τις αναρτήσεις των πολιτών και τη δραστηριότητά τους στα social media για να ανιχνεύσει παράνομες ενέργειες και χαρακτηριστικά όπως o… νευρωτισμός, ο ναρκισσισμός, ο… μακιαβελισμός και η ψυχοπάθεια», σημειώνει συγκεκριμένα το Business Insider.

Επιβεβαιώνει η Airbnb

Εκπρόσωπος της Airbnb επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Business Insider, ότι αγόρασε τα δικαιώματα του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο στέλεχος της Airbnb ανέφερε ότι για την ώρα δεν χρησιμοποιούνται από την πλατφόρμα όλες οι δυνατότητες «σκαναρίσματος» που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αξίζει, μάλιστα, να τονιστεί ότι η Airbnb δέχθηκε -και εξακολουθεί να υφίσταται- σκληρή κριτική για τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά βίας, όπως το μακελειό στην Καλιφόρνια και βανδαλισμών που καταγράφονται σε ακίνητα που προσφέρονται μέσα από την πλατφόρμα.

Η Airbnb, σε ανακοίνωσή της, δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για πάρτι και εκδηλώσεις και ότι θα ελέγχει πιο προσεκτικά τις κρατήσεις.

T

Airbnbsocial media