Οικονομία|17.01.2020 16:08

ΜcArthur Glen και Smart Park θα είναι ανοιχτά 32 Κυριακές τον χρόνο

Newsroom

Αλλάζει το τοπίο στον εμπορικό χάρτη της Αττικής, καθώς με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδώνιδος Γεωργιάδη ανάβει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του εκπτωτικού χωριού ΜcArthur Glen και του εμπορικού κέντρου Smart Park 32 Κυριακές τον χρόνο: από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να ανατρέψει την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την προϋπόθεση ότι έως τις 13 Φεβρουαρίου κάποιος που έχει έννομο συμφέρον θα προσφύγει κατά αυτής. 

Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχει εξαιρέσει τα εμπορικά καταστήματα στα Σπάτα από τον νόμο που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση του αρμόδιου υπουργού, με την οποία τροποποιείται η παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β ́2332), αναφέρεται πως η περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού - Άγιος Δημήτριος - Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω του ότι βρίσκεται πλησίον του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα.  

ανοιχτά τις ΚυριακέςMcArthur GlenSmart Parkεμπορικά καταστήματα