Οικονομία|31.01.2020 20:47

Τράπεζα Πειραιώς: Στήριξη σε 40.000 νέους αγρότες

Newsroom

Την ελληνική αγροτική παραγωγή στηρίζει με τις χρηματοδοτήσεις της η Τράπεζα Πειραιώς. Όπως επισήμαναν σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου και η ανώτατη γενική διευθύντρια Ελένη Βρετού, στη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, η τράπεζα στηρίζει πάνω από 300 αγροτικούς συνεταιρισμούς καθώς και περισσότερους από 40.000 νέους αγρότες.

«Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε κάθε πρόταση που θα μας έρθει» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου. Όπως είπε «για να ενισχυθεί η εξωστρέφεια  της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, θα πρέπει να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος και μεγέθους, να εισαχθούν νέες τεχνολογίες, να γίνουν επενδύσεις και να μειωθεί το κόστος. Ένας ρεαλιστικός τρόπος για να γίνει αυτό, είναι η ανάπτυξη κάθε μορφής συμπράξεων ανάμεσα σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Γι’ αυτό και η Τράπεζα Πειραιώς ενθαρρύνει και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με κάθε τρόπο την υιοθέτηση νέων καινοτόμων τρόπων παραγωγής, όπως η ευφυής και η συμβολαιακή γεωργία».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλός της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου ανέφερε πως η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που διατηρεί αυτοτελή και εξειδικευμένη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Τραπεζικής. «Σήμερα εξυπηρετούμε πάνω από 300 αγροτικούς συνεταιρισμούς,  με ενεργά χρηματοδοτικά όρια ύψους 400 εκατ. ευρώ. Ήδη συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 40.000 νέους αγρότες προσφέροντάς τους ένα πλέγμα προϊόντων προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους» είπε ο κ. Μεγάλου.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Βρεττού ο αγροτικός τομέας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης ενώ μόνο στη συμβολαιακή γεωργία οι χρηματοδοτήσεις φτάνουν τα 700 εκατ. ευρώ.

τράπεζα Πειραιώςαγρότες