Οικονομία|06.02.2020 12:41

Creta Farms: Επεσαν οι υπογραφές για τη διάσωση της αλλαντοβιομηχανίας

Γιώργος Μανέττας

νοιξε ο δρόμος για την διάσωση της Creta Farms. Ύστερα από μια πολύωρη συνάντηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, υπεγράφη χθες η πολυαναμενόμενη συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας από τις πιστώτριες τράπεζες και την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, ο οποίος αποτελεί τον νέο στρατηγικό επενδυτή.

Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση της συμφωνίας από την γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία τοποθετείται στα τέλη Φεβρουαρίου και η υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα.

Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τη μεταβίβαση του ενεργητικού και μέρους του παθητικού της Creta Farms σε νέα εταιρεία, η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται μεγάλο «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της πολύπαθης αλλαντοβιομηχανίας, η γενναία ρύθμιση των χρεών της προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και η παροχή φρέσκου χρήματος ύψους 20 εκατ. ευρώ (15 εκατ. ευρώ άμεσα και σε βάθος διετίας άλλα 5 εκατ. ευρώ μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου).

Όπως αναφέρουν ο ίδιες πληροφορίες, δεν προβλέπεται το «κούρεμα» του leasing και του factoring ενώ δεν έχει διευκρινισθεί τι ακριβώς θα γίνει με τους εργαζόμενους, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε περίπου 600

Creta Farmsαλλαντοβιομηχανία