Οικονομία|13.02.2020 20:54

Τζεντιλόνι: Τον Ιούνιο η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

Μαρία Ψαρά

Το «πράσινο φως» από το Eurogroup για τη χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για επενδύσεις προέβλεψε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι. Παρουσιάζοντας τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, ο επίτροπος δήλωσε:

«Η ελληνική οικονομία υπέφερε για πολλά χρόνια. Είναι σε σωστή τροχιά. Σε όλες τις συναντήσεις θετικό συναίσθημα για την Ελλάδα. Αυτό δεν λύνει τα μεγάλα προβλήματα που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, αλλά τα αποτελέσματα είναι καλά, και φαίνεται στις αγορές καθαρά. Η τελευταία επίσκεψή μας θα είναι θετική. Κι αυτό θα οδηγήσει το Eurogroup τον Ιούνιο και να εγκρίνει τη χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για επενδύσεις» τόνισε.

Η οικονομία της Ευρώπης παραμένει μέτρια, εξαιτίας λόγων που έχουν σχέση με το Brexit, την ένταση σε Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή, αλλά και λόγω… κοροναϊού. «Θα υπάρξουν επιπτώσεις, αλλά το πόσο μεγάλες έχουν σχέση με διάρκεια και ένταση φαινομένου. Η σημασία της οικονομίας της Κίνας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μεγάλη και σαφώς θα υπάρξουν επιπτώσεις. Συχνά συγκρίνουν την σημερινή κατάσταση με την επιδημία SARS. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τότε το μερίδιο της κινεζικής οικονομίας ήταν 4,5% στην παγκόσμια οικονομία και τώρα 17,7% της παγκόσμιας οικονομίας!» είπε χαρακτηριστικά.

ΚομισιόνΠάολο ΤζεντιλόνιEurogroup