Οικονομία|05.03.2020 08:27

Nerudia: Εδώ που η τεχνολογία συναντά την καινοτομία στα Προϊόντα Νέας Γενιάς

Newsroom

Έναν κόσμο με περισσότερες επιλογές δημιουργούν οι επιστήμονες και ερευνητές της Nerudia, της κορυφαίας βρετανικής εταιρείας στην τεχνολογία ανάπτυξης Προϊόντων Νέας Γενιάς. Η Nerudia, η οποία ξεκίνησε ως startup, εντάχθηκε στην Imperial Tobacco πριν από τρία χρόνια.

Βρίσκεται λίγο έξω από το Λίβερπουλ, την πόλη του θρυλικού συγκροτήματος των Beatles και της διάσημης ποδοσφαιρικής ομάδας που πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία στη φετινή Premier League και στο Champions League. Εκεί «χτυπάει» και η «καρδιά» του myblu, του Προϊόντος Νέας Γενιάς που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα, ενώ παγκοσμίως βρίσκεται ανάμεσα στις top επιλογές των ενήλικων καπνιστών που αποφασίζουν με τους δικούς τους όρους να κάνουν το επόμενο, καλύτερο βήμα τους.

Τα γραφεία και οι χώροι εργασίας εντυπωσιάζουν. Θυμίζουν περισσότερο Microsoft και Google. Καναπέδες και γραφεία διάσπαρτα και κάπου σε μια γωνία ηλεκτρονικά παιχνίδια! Σαν αυτά που όλοι παίξαμε ως παιδιά τη δεκαετία του 1980. Λογικό, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που εργάζονται εδώ δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 έτη.

Εκεί συναντήσαμε την dr. Sarah Weaver, Science Academy Senior Manager στη Nerudia, η οποία μας ενημέρωσε από μια επιστημονική σκοπιά για το άτμισμα: το ηλεκτρονικό τσιγάρο ανακαλύφθηκε το 2003 από τον Κινέζο φαρμακοποιό και επιστήμονα Hon Lik, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της ομάδας Eρευνας και Ανάπτυξης της Imperial Tobacco. Eχοντας εξασφαλίσει μια ισχυρή βάση, δημιουργείται το myblu, ένα καινοτόμο Προϊόν Νέας Γενιάς, απλό, με υψηλή απόδοση, που λειτουργεί με προγεμισμένες κάψουλες στις οποίες περιέχεται το υγρό αναπλήρωσης. 

Τα υγρά παρασκευάζονται στην Ευρώπη, συμμορφώνονται σε 30 ελέγχους ασφαλείας και ακολουθούν πιστά τα πρότυπα και τις προϋποθέσεις που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιο συγκεκριμένα, μας εξήγησε πώς διαφέρει ο καπνός που παράγεται από την καύση του παραδοσιακού τσιγάρου σε σχέση με τον ατμό του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας της Αγγλίας, ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι κατά 95% λιγότερο τοξικός σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου.

Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι όσοι στράφηκαν στη χρήση Προϊόντων Νέας Γενιάς είδαν τα επίπεδα των επικίνδυνων τοξικών στοιχείων στον οργανισμό τους να μειώνεται ραγδαία. Επιπρόσθετα ελάττωσαν κατά 80% το κάπνισμα, ενώ μείωσαν και κατά 77% την ποσότητα των τσιγάρων που κατανάλωναν σε ημερήσια βάση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αγγλίας, όπου το άτμισμα έχει συμβάλει καταλυτικά στη μείωση του καπνίσματος. Υπολογίζεται ότι το ποσοστό των καπνιστών υποχώρησε στο 14,4% το 2018 από 28% που ήταν πριν από περίπου δέκα χρόνια (2009).

Η Imperial Tobacco είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τις εξελίξεις στα Προϊόντα Νέας Γενιάς, επενδύοντας σημαντικά στην αξιοπιστία, την ποιότητα και την καινοτομία. Ολα αυτά αποτελούν την αφετηρία για έναν κόσμο με περισσότερες και καλύτερες επιλογές

NerudiaImperial Tobacco