Οικονομία|03.03.2020 16:09

Νάουσα: Τα φωτοβολταϊκά γέμισαν τα ταμεία του δήμου

Newsroom

Περισσότερα από 800.000 ευρώ κέρδισε σε μια πενταετία ο δήμος Νάουσας από τη λειτουργία των φωτοβολταικών πάρκων «Alex Sun I» και «Alex Sun II» που υπάρχουν στην περιοχή του. Τα δύο ενεργειακά πάρκα που ανήκουν στην εταιρία «Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος» κινέζικων συμφερόντων.

Μετά πιέσεις προς την εταιρία, σύμφωνα με ανακοίνωση, κατάφερε να εισπράξει, 338.831 ευρώ που αφορούν στο 3% της ηλεκτροπαραγωγής, 170.004 ευρώ που αφορούν μισθώσεις γης και 291.272 ευρώ που επίσης αφορούν στο 3% της ηλεκτροπαραγωγής. Συνολικά δηλαδή έχει εισπραχθεί το ποσό των 800.107 ευρώ.

Ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας

«Ο δήμος αποπνέει πλέον σιγουριά και υπευθυνότητα απέναντι στους επενδυτές,  που δραστηριοποιούνται και θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν. Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την καθημερινή μας προσπάθεια, ώστε προς όφελος των δημοτών μας, να καταφέρουμε αφενός να διευθετήσουμε σημαντικά ζητήματα που ''λίμναζαν'' επί χρόνια και αφετέρου επικεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις μας για να θέσουμε τον δήμο μας σε αναπτυξιακή τροχιά» δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

φωτοβολταϊκό πάρκοφωτοβολταικά