Οικονομία|10.12.2018 11:39

Κοινωνικό μέρισμα: Ομαλοποιήθηκε η λειτουργία της πλατφόρμας

Newsroom

Η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr άρχισε να υποδέχεται αιτήσεις από την Παρασκευή και μέσα στα πέντε πρώτα λεπτά λειτουργίας υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις.

Στη συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα, με το σύστημα να «πέφτει» και τους δικαιούχους να ταλαιπωρούνται. Η ΗΔΙΚΑ, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου σε εργασίες αναβάθμισης, όμως τα προβλήματα δεν εξαλείφθηκαν.

Στο μεταξύ, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος λάμβαναν αρνητική απάντηση για το κοινωνικό μέρισμα με την αιτιολογία ότι… δεν βρίσκονταν στη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ χιλιάδες άνεργοι αλλά και συνταξιούχοι όχι μόνο είναι «ανύπαρκτοι» στις λίστες των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, αλλά ταυτόχρονα το σύστημα στο koinonikomerisma.gr τους «πετάει» έξω με τη δικαιολογία ότι δεν είναι δικαιούχοι.

Ήδη ως το απόγευμα της Κυριακής (9/12) –και παρότι το σύστημα υποδοχής των αιτήσεων έπεσε για κάποιες ωρες , είχαν γίνει 705.000 ατήσεις και είχαν εγκριθεί 417.000 εκ αυτών (ποσοστό περίπου 60% ) 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΗΔΙΚΑ στον ΑΝΤ1, υπάρχει ένα πρόβλημα στον έλεγχο των στοιχείων και την διασταύρωση με την ΑΑΔΕ, κάτι που διορθώθηκε σήμερα και ομαλοποιήθηκε η λειτουργία της πλατφόρμας. 

Οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr

Κοινωνικό μέρισμα – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Για να κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να επισκεφτείτε την σελίδα www.koinonikomerisma.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

κοινωνικό μέρισμακοινωνικό μέρισμα 2018