Οικονομία|15.03.2020 13:21

ΠΝΠ: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για προστατευόμενα μέλη ασφαλισμένων ΕΦΚΑ

Γιάννης Φώσκολος

Μέχρι 30 Απριλίου παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, των έμμεσων μελών των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ - δηλαδή ανήλικων παιδιών, συζήγων κλπ. - που έχασαν για οποιοδήποτε λόγο την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Στην ΠΝΠ προβλέπεται με ειδική ρήτρα πως "στα έμμεσα μέλη, που είχαν ασφαλιστική ικανότητα μέχρι τις 29.2.2020, αλλά την απώλεσαν στη συνέχεια, και των οποίων οι άμεσα ασφαλισμένοι από τους οποίους τα πρώτα εξαρτώνται, παραμένουν ασφαλιστικά ικανοί, χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα μέχρι την ολοκλήρωση της διασταύρωσης των στοιχείων τους με την Α.Α.Δ.Ε., και πάντως όχι πέραν της 30ης.4.2020".

Ταυτόχρονα παρατείνονται μέχρι 30 Απριλίου οι προθεσμίες διοικητικών προσφυγών. Προβλέπεται πως "οι προθεσμίες για την άσκηση ενστάσεων, αιτήσεων θεραπείας, ιεραρχικών προσφυγών και γενικά διοικητικών προσφυγών που απευθύνονται σε τοπικές διοικητικές επιτροπές ή σε άλλα διοικητικά όργανα και υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, αναστέλλονται μέχρι τις 30.4.2020"

ΕΦΚΑΚορονοϊός