Οικονομία|10.12.2018 14:46

Στη μάχη των αναδρομικών και οι κληρικοί - Ζητούν δώρα και επιδόματα αδείας

Μαρίνα Ζιώζιου

Να προχωρήσουν στη διεκδίκηση αναδρομικών, δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος αδείας, όπως όλοι σχεδόν οι δημοσιοϋπαλληλικοί κλάδοι, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.).

Κι αυτό γιατί υπάρχουν πλέον, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων (ΣΤΕ, Ελ. Σ, ΑΕΔ), αλλά και δεκάδων κατώτερων δικαστηρίων που πρόσφατα δικαίωσαν μαζικά όλες τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.  

Ο Ι.Σ.Κ.Ε. απευθύνθηκε γι’ αυτό το σκοπό στο γραφείο του νομικού τους συμβούλου κ. Αλέξη Μητρόπουλου και βρίσκεται σε επαφή με τον ίδιο και τους συνεργάτες του προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματα όλων των κληρικών αναφορικά με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι κληρικοί πρέπει μέχρι το τέλος του έτους, αν είναι εφικτό μέχρι 21/12/2018, να καταθέσουν και να κοινοποιήσουν τις αγωγές διεκδίκησης αναδρομικών, αλλιώς μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία να έχουν υποβάλει αιτήσεις διακοπής της παραγραφής με δικαίωμα να εγείρουν τις αγωγές μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

«Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Μητρόπουλος και οι συνεργάτες του, ο δικαστικός αγώνας θα έχει οπωσδήποτε αίσιο τέλος με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά κι θεσμικά, σε μια κρίσιμη φάση για το μέλλον το δικό μας, των οικογενειών μας και της Εκκλησίας εν γένει.

Αναμένουμε έγκαιρα και μαζικά να ανταποκριθούν οι κληρικοί στον αγώνα που θα δώσουμε. Θα τους κρατάμε ενήμερους για την πορεία των διεκδικήσεών μας», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

αναδρομικάκληρικοί