Οικονομία|10.12.2018 17:00

Κτηματολόγιο: Δηλώστε τα ακίνητά σας σε 12 νέες περιοχές

Newsroom

Από τις 10 Δεκεμβρίου αρχίζει η έναρξη της υποβολής δηλώσεων ένταξης στο κτηματολόγιο για 12 νέες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα για τις εξής: Ιωάννινα, Πρέβεζα, Άρτα, Λευκάδα, Γρεβενά, Ροδόπη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Θάσο, Μέγαρα και Οινόη.

Επιπλέον, από τις 19 Νοεμβρίου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κτηματογράφησης για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος και Κάρπαθος).

Από τις αρχές του 2019 θα λειτουργήσει γραφείο κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Θα εξυπηρετήσει τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Μέχρι τα τέλη του έτους θα λειτουργήσει γραφείο κτηματογράφησης και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το γραφείο θα εξυπηρετήσει τις περιοχές: Ξάνθη, Δράμα, Χαλκιδική, Καστοριά και Φλώρινα.

Ποιοι θα τα χάσουν

Στο μεταξύ στην οριστική κατοχή του δημοσίου αναμένεται να περιέλθουν τους ερχόμενους μήνες δεκάδες χιλιάδες αδήλωτα ακίνητα (διαμερίσματα, αποθήκες, καταστήματα, οικόπεδα, κατοικίες κ.λπ) αλλά και αγροτικές εκτάσεις που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο​ από τους ιδιοκτήτες τους, εντός συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών ή τους κληρονόμους τους ή πιθανόν ακόμη και να εγκαταλείφθηκαν από ιδιοκτήτες που πέθαναν. 

κτηματολόγιοαιτήσεις