Σταϊκούρας: Εξετάζεται αναστολή καταβολής δώρου Πάσχα
NewsroomΤο υπουργείο Οικονομικών θέτει τπό αξιολόγηση το ενδεχόμενο αναστολής της καταβολής του δώρου του Πάσχα από τις επιχειρήσεις, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Σε ερώτηση εάν μέσα στα μέτρα στήριξης εξετάζεται και η αναστολή του δώρου του Πάσχα ο υπουργός απάντησε: «Αξιολογείται».
Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των 800 ευρώ από τους μη μισθωτούς είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείου ώστε να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους κλάδους που έχουν συνέπειες από την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τόνισε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών, ενώ επανέλαβε ότι και οι τράπεζες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία να βοηθήσουν και τα φυσικά πρόσωπα στην κάλυψη των δανεικών τους υποχρεώσεων.
Μίλησε επίσης και για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στην επέκτασή του στα 750 εκ ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου που αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα του Ευρώ. Συγκεκριμένα, τόνισε το γεγονός ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην αγορά κρατικών και εταιρικών τίτλων το κόστος δανεισμού θα υποχωρήσει όπως συνέβη και με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης.
- «Κτηνώδης και γρήγορος»: Οι σπαρακτικές μαρτυρίες για τον σεισμό στη Βενεζουέλα - «Δεν είχαμε ούτε πέντε δευτερόλεπτα»
- Ο «χάρτης» της εγκληματικότητας στην Ευρώπη - Τα «σκληρά» δίκτυα, οι «πολυεθνικές» και η Ελλάδα
- Ήρθε από την Αίγυπτο στην Ελλάδα το 2019 και θριάμβευσε με 19.175 μόρια στις πανελλαδικές
- Τρομερό βίντεο: Χαλαρός οδηγός βαν επεμβαίνει σε καταδίωξη της αστυνομίας και βοηθά στη σύλληψη