Οικονομία|10.12.2018 19:22

Επιβραβεύονται όσοι πληρώνουν εγκαίρως τη δόση του στεγαστικού τους

Newsroom

Όσο πιο γρήγορα πληρώνει κάποιος τη δόση του στεγαστικού δανείου τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσό με το οποίο θα επιβραβεύεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  Από τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, έχει ξεκινήσει σταδιακά η καταβολή σε περίπου 80.000 συνεπείς δανειολήπτες-υπόχρεους πάσης φύσεως δανείων στεγαστικού τομέα, τιτλοποιημένων και μη, του αναλογούντος της επιβράβευσης ποσού για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Όσον αφορά στο τι είναι το μέτρο της επιβράβευσης, πρόκειται για μέτρο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017. Αυτό προβλέπει την επιστροφή τόκων λόγω της μείωσης του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων των συνεπών δανειοληπτών του Ταμείου σε ποσοστό 1% μεσοσταθμικά επί του άληκτου κεφαλαίου αυτών σε ετήσια βάση. Το μέτρο θα επαναλαμβάνεται ανά εξάμηνο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου, οι δανειολήπτες, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια ένταξης στον ορισμό του «συνεπούς δανειολήπτη» και δεν έχουν μέχρι σήμερα γνωστοποιήσει τον IBAN αριθμό λογαριασμού τους, ατομικού ή κοινού, που τηρούν σε τράπεζα της χώρας, καλούνται να προβούν άμεσα στη γνωστοποίηση αυτού μέσω του συνδέσμου «e-Services/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» της ιστοσελίδας του Ταμείου.

Η διαδικασία απόδοσης του ποσού της επιβράβευσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται σταδιακά και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων. 

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείωνδανειολήπτες