Οικονομία|15.12.2018 22:52

Κτηματολόγιο: Ποιοι πήραν παράταση μέχρι 23/1/2019

Μαρία Λιλιοπούλου

Παρατείνεται για τελευταία φορά έως τις 23 Ιανουαρίου 2019 η προθεσμία υποβολής δήλωσης ακινήτων στο κτηματολόγιο για τους κατοίκους εσωτερικού σε περιοχές των δήμων Μαραθώνα και Ωρωπού, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ελληνικού Κτηματολογίου».

Παράλληλα από το πρωί έχει ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές πρέπει να υποβάλουν δήλωση στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr


Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 10-12-2018 και λήγει στις 12-03-2019 για τους κατοίκους της Ελλάδας και στις 10-06-2019 για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, ενώ τα ακίνητα που δε θα δηλωθούν θα χαρακτηριστούν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν διορθωθούν οι αρχικές εγγραφές θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, εδώ.

δήμος ΜαραθώναΔήμος Ωρωπούκτηματολόγιο