Οικονομία|06.04.2020 11:02

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Η μείωση των θανάτων από κορονοϊό αναζωπυρώνει την αγορά

Newsroom

Ενθαρρυντικά για την παγκόσμια οικονομία είναι τα ανοίγματα των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, καθώς στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν. Αιτία, είναι η επιβράδυνση των θανάτων λόγω κορονοϊού στη Γαλλία και την Ιταλία, που ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι τα μέτρα καραντίνας αρχίζουν να αποδίδουν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 2,9% στις 10:07 ώρα Ελλάδας, αφού την Παρασκευή έκλεισε με την έκτη εβδομαδιαία μείωση μέσα σε επτά εβδομάδες καθώς η υγειονομική κρίση παρέλυσε την επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα χρηματιστήρια στην Ιταλία και τη Γαλλία σημείωσαν άλμα 3,5% και 3,4% αντίστοιχα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ιταλία κατέγραψε χθες τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, ενώ στη Γαλλία μειώθηκε ο αριθμός των θανάτων και επιβραδύνθηκε η εισαγωγή ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο δείκτης STOXX 600 έχει χάσει πάνω από 3 τρισεκ. δολάρια από την αξία του από τον Φεβρουάριο, καθώς η βουτιά στην οικονομική δραστηριότητα οδήγησε πολλούς κλάδους στο χείλος της κατάρρευσης.

Κορονοϊόςευρωπαϊκά χρηματιστήρια