Οικονομία|06.04.2020 16:38

Live απαντήσεις του εργατολόγου Γιάννη Καρούζου σε όλες τις ερωτήσεις για τα εργασιακά

Newsroom

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον κόσμο της εργασίας, το ethnos.gr δίνει την ευκαιρία σε όλους τους αναγνώστες του να πάρουν απαντήσεις από τους ειδικούς για όλα τα καυτά ζητήματα που ταλαιπωρούν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Απριλίου στις 14:00 το μεσημέρι και για μια ώρα ο δικηγόρος – εργατολόγος Γιάννης Καρούζος θα απαντήσει στα ερωτήματα των αναγνωστών του ethnos.gr σε ένα live video, το οποίο θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του ethnos.gr, αλλά και μέσα από το υβριδικό κανάλι του ethnos.gr, το οποίο βρίσκεται στην «ομπρέλα» της υβριδικής του OPEN TV. Ο ειδικός επί του Εργατικού Δικαίου θα επιχειρήσει να λύσει όλες σας τις απορίες για τα θέματα που κυριαρχούν στην σημερινή επικαιρότητα:

  • Tι ισχύει με τις αναστολές συμβάσεων
  • Ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι την επιδότηση των 800 ευρώ
  • Ποια είναι τα δικαιώματα του εργαζόμενου στο νέο τοπίο που δημιουργείται
  • Τι ισχύει με την εξ αποστάσεως εργασία, την νέα εκ περιτροπής και την τηλεργασία
  • Πως υπολογίζονται οι άδειες, ποιες άδειες δικαιούται ο καθένας και τι ισχύει για κάθε περίπτωση
  • Πότε ο εργοδότης μπορεί να δράσει μονομερώς και πότε απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου

Αυτά και άλλα πολλά θέματα θα πέσουν στο τραπέζι της live ενημέρωσης που θα κάνει μέσω του ethnos.gr ο κ. Καρούζος, απαντώντας στα δικά σας ερωτήματα. Οι αναγνώστες μπορούν να στέλνουν τα ερωτήματά τους από σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου έως και αύριο Τρίτη 7 Απριλίου στις 15:00. Οι ερωτήσεις που θα υποβληθούν θα απαντηθούν live την Τετάρτη 8 Απριλίου από τις 14:00 έως τις 15:00. Μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας στην παρακάτω φόρμα. Η ερώτηση φτάνει στα χέρια του, ανεξάρτητα αν θα την δείτε να δημοσιεύεται στην παρακάτω φόρμα.

Ο Γιάννης Καρούζος είναι δικηγόρος από το 1993 και σήμερα στον Άρειο Πάγο. Είναι Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και Μεταπτυχιακός Διπλωματούχος της Σχολής Εργατικού και Συνδικαλιστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Τεργέστης στην Ιταλία, με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, Εργασιακές Σχέσεις, Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο, Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Έχει ειδικευτεί επαγγελματικά χειριζόμενος εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν στο: Ελληνικό Εργατικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εργατικό Δίκαιο, Εργασιακές Σχέσεις, Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημοσιοϋπαλληλικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο (Εργασιακών & Υπαλληλικών Εγκλημάτων), Διοικητικό Δίκαιο (Δημοσιοϋπαλληλικών Παροχών & Επιδομάτων). Έχει πολύχρονη εμπειρία και πείρα συμβουλεύοντας δεκάδες Σωματεία Εργαζομένων και Επιχειρήσεις σε εργασιακά θέματα.

Διατέλεσε Σύμβουλος σε τρία Υπουργεία της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπήρξε επί έτη ενεργό μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργατικού Δικαίου και Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι Μεσολαβητής, Μέλος του Σώματος Μεσολαβητών του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Δημοσιεύει άρθρα και μελέτες σε νομικά περιοδικά εργατικού δικαίου και εργασιακών σχέσεων και σε εφημερίδες.

ΚορονοϊόςΓιάννης Καρούζος