Πολιτική|13.12.2018 08:36

Νέα Δημοκρατία: Αυτοεγκλωβισµό του Μαξίµου στο «Μακεδονικό» βλέπει η Πειραιώς

Σπύρος Μουρελάτος

Αµηχανία και αγωνία εν όψει της κοινοβουλευτικής αριθµητικής για την κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών και πολύ περισσότερο για τις διογκούµενες πολιτικές και εν τέλει κοινωνικές αντιδράσεις για τους χειρισµούς που οδήγησαν σε µια πολύ σοβαρή εθνική υποχώρηση, αποδίδουν στο Μέγαρο Μαξίµου βουλευτές και στελέχη της Νέας Δηµοκρατίας στον απόηχο της προχθεσινής µονοµαχίας στη Βουλή.

«Ο κόσµος το ’χει τούµπανο και αυτοί κρυφό καµάρι» ήταν η σκωπτική, όσο και σιβυλλική αντίδραση «γαλάζιων» στελεχών στην κυβερνητική επιδίωξη να διεθνοποιήσει σε επίπεδο ΕΕ τις χθεσινές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η µεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι πλέον πεπεισµένη πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αντάλλαξε την κατάργηση µιας ούτως ή άλλως αχρείαστης όσο και επιζήµιας νέας περικοπής των συντάξεων µε µια εθνικά επιζήµια συµφωνία. Τα ίδια πρόσωπα σχολιάζουν ότι η οργίλη πρωθυπουργική αντίδραση προδίδει τον αυτοεγκλωβισµό του Μεγάρου Μαξίµου στους χειρισµούς του στο ζήτηµα της ονοµασίας των Σκοπίων, αλλά και την πλήρη πλέον κατανόηση από τον κ. Τσίπρα της εξόφθαλµης δυσαρµονίας ανάµεσα στα αρνητικότατα τετελεσµένα του επώδυνου συµβιβασµού και τις ευαισθησίες της µεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Προκληθείσα, πάντως, από το Μέγαρο Μαξίµου, η Πειραιώς επαναλαµβάνει πως η εύλογη µη µετάβαση του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος στις Βρυξέλλες έχει την εξήγησή του στην έναρξη του Συνεδρίου του κόµµατος το απόγευµα της Παρασκευής. Η Ν∆ παραπέµπει, µάλιστα, στην παρουσία του υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέµπερ, αλλά και σε αυτήν του εκπροσώπου Τύπου της Κοµισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, για να τονίσει πως το ΕΛΚ θα παραστεί στο Συνέδριο της Ν∆.

ΔΕΠΑ

Την ίδια ώρα, πάντως, η Πειραιώς εξακολουθεί να διατηρεί στις πρώτες γραµµές της επικαιρότητας το θέµα της ∆ΕΠΑ, εστιάζοντας τα τελευταία 24ωρα στον ρόλο του φερόµενου ως εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, και δη στον ρόλο και στη σχέση του τόσο µε το Μέγαρο Μαξίµου όσο και µε συγκεκριµένους επιχειρηµατίες.

«Το ερώτηµα προς την κυβέρνηση είναι πλέον πολύ συγκεκριµένο: Ποιες υπηρεσίες παρείχε ο κ. Πετσίτης, σε ποια επιχειρηµατικά συµφέροντα και µε τι ανταλλάγµατα για την παρέα του Μαξίµου. Οι κ. Τσίπρας και Παππάς δεν µπορούν άλλο να κρύβονται. Θα επανέλθουµε» τόνισε σχετικώς ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προϊδεάζοντας ότι το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζει την υπόθεση ως κορωνίδα της κυβερνητικής διαφθοράς, σκοπεύει να αυξήσει το πρέσινγκ προς την κυβέρνηση, ώστε να αποσπάσει εξηγήσεις. Μόλις προχθές, δε, 21 βουλευτές της Ν∆ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ερωτώντας µεταξύ άλλων ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη µε τον Αρτέµη Αρτεµίου, δικηγόρο, που φέρεται να σχετίζεται µε εταιρείες offshore.

Τέλος, εν όψει της αυριανής έναρξης των εργασιών του 12ου εκλογικού τακτικού Συνεδρίου της Ν∆, το Μοσχάτο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο παράλληλο πρόγραµµα εκδηλώσεων, εστιασµένο στην κοινωνική πολιτική. Ειδικότερα, θα υπάρξουν ξεχωριστές ενότητες για την ανεργία των νέων, που καταγράφεται ως η υψηλότερη ανάµεσα στα κράτη-µέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ανάσχεση τουbraindrainκαι την ανάγκη διασφάλισης ευκαιριών τόσο για τους νέους που διαβιούν στη χώρα µας όσο και για εκείνους που επιθυµούν να επαναπατρισµούν, τις ανισότητες που αντιµετωπίζουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, αλλά και τοbullying, ένα οξύ κοινωνικό πρόβληµα.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία