Πολιτική|15.04.2020 20:10

Πιο δημοφιλής Ελληνας ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Newsroom

Νέα δημοσκόπηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha από την εταιρεία Marc. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, οι πολίτες έχουν πειθαρχήσει στα περιοριστικά μέτρα όμως υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που παραμένουν απείθαρχοι ενώ όπως φαίνεται, αυτή τη στιγμή δημοφιλέστερος Έλληνας είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι τηλεθεατές κρέμονται από τα χείλη του καθημερινά στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Το 66,7% των ερωτηθέντων παρακολουθούν καθημερινά ή σχεδόν κάθε μέρα την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 18:00 σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την παρακολουθεί ποτέ. Ποια είναι όμως η άποψη του κοινού για τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά; Αναφορικά με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το 94,6% των ερωτηθέντων απάντησαν πως έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη. Επίσης το 84,3% των ερωτηθέντων έχουν θετική άποψη ή μάλλον θετική για τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τι θα ψήφιζαν οι Ελληνες

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών τον οποίο θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό σε ποσοστό 63,1% σε αντίθεση με το 19,1% που θεωρούν κατάλληλο τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, το 17,8% των ερωτηθέντων δεν θέλησαν να απαντήσουν. Τι θα ψήφιζαν όμως οι πολίτες αν έπρεπε να πάνε στις κάλπες αύριο το πρωί; Το 43,6% θα στήριζε τη Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το 20,3% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης φαίνεται πως η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 23,3%.

ΚορονοϊόςδημοσκόπησηΣωτήρης ΤσιόδραςΝίκος Χαρδαλιάς