Πολιτική|15.04.2020 23:31

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης «σφυράει κλέφτικα», πρέπει να δώσει λογαριασμό

Βούλα Κεχαγιά

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το «σπάσιμο του κουμπαρά» από την κυβέρνηση θα προκαλέσει αμέσως μετά το Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να παρουσιαστούν με διαφάνεια όλα τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση γιατί με βάση τις πληροφορίες ότι γίνεται ήδη από τον Απρίλιο χρήση του «μαξιλαριού ασφαλείας» να δώσουν λογαριασμό για το πού πάνε τα λεφτά και για ποιους λόγους αξιοποιούνται. «Δεν έχει  το δικαίωμα ο πρωθυπουργός να σφυράει κλέφτικα, να αγνοεί τις παρεμβάσεις μας και  επίσης δεν έχει το δικαίωμα  γι’ αυτά τα χρήματα (μαξιλάρι) να μην δίνει λογαριασμό για το πώς τα χρησιμοποιηεί και για ποιον λόγο τα χρησιμοποιεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» ο κ. Τσίπρας «πυροβόλησε» την κυβέρνηση   για το γεγονός πως δεν ανακοίνωσε πως κάνει χρήση του μαξιλαριού ρευστότητας ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για πλειοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε αξιοποίησή του λέγοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Για ποιο μαξιλάρι μάς λένε; Αυτό που λέγανε ως τις εκλογές ότι είναι αχρείαστο, ότι δεν υπήρχε καν; Ότι ήταν  μεγαλύτερη γκάφα της οικονομική επιστήμης όπως έλεγε ο κ. Σκυλακάκης στη Βουλή ή  όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός απάντησε για το οικονομικό μας πρόγραμμα ότι κάνουμε πλειοδοσία» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση πως κινείται με την λογική «βλέποντας και κάνοντας».

Πρόσθεσε ότι αυτήν την στιγμή η δυνατότητα που έχει η ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια χάρη οφείλεται στην παρακαταθήκη ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι αν δεν υπήρχε το μαξιλάρι «μπορεί να είχαμε χρεοκοπήσει χωρίς να το ξέρουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την απορία του γιατί δεν υιοθετεί η κυβέρνηση τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι τα σενάρια για προβλέψεις ΔΝΤ για ύφεση 10% μπορεί να είναι τα πιο θετικά από αυτά που θα προκύψουν στο μέλλον.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δίνει παραπλανητικά νούμερα για την οικονομία  λέγοντας ότι η κυβέρνηση 14 δις για την στήριξή της, η πραγματικότητα όμως, όπως ανέφερε είναι ότι έχει προβλέψει μόνο 4 δις.

Αλέξης ΤσίπραςΚορονοϊός