Πολιτική|13.12.2018 10:04

Το Ποτάμι: Ανοίγουν τα χαρτιά τους ενόψει εκλογών

Newsroom

Πρόσκληση για µια ανοιχτή συζήτηση για όλα τα ζητήµατα που αφορούν στην πορεία του Ποταµιού προς τις κρίσιµες εκλογικές αναµετρήσεις στέλνει ο Σταύρος Θεοδωράκης προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόµµατος.

«Αφορµή» είναι η αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας και του Πολιτικού Συµβουλίου του Ποταµιού, που προγραµµατίστηκε λόγω της ψήφισης του προϋπολογισµού στη Βουλή στις 18 ∆εκεµβρίου, αλλά εκτιµάται ότι θα εξελιχθεί σε µια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα για την κρίσιµη πολιτικοοικονοµική συγκυρία. Είναι προφανές ότι ένα από τα ζητήµατα που θα πέσουν στο τραπέζι παραπέµπει στη στάση του Ποταµιού σχετικά µε το «Μακεδονικό», µετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Το Ποτάµι, πάντως, επανέρχεται και στο θέµα της διαχείρισης των κονδυλίων του Προσφυγικού, µε νέα ερώτηση στη Βουλή µε αφορµή σχέδιο νόµου που «φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση για την παράταση στο καθεστώς απευθείας αναθέσεων για έναν ακόµη χρόνο!».

Οπως τονίζεται µεταξύ άλλων στη νέα ερώτηση, που απευθύνεται σε οκτώ υπουργεία και υπογράφουν ο Σταύρος Θεοδωράκης και όλοι οι βουλευτές του Ποταµιού, Γιώργος Αµυράς, Σπύρος ∆ανέλλης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός: «Τέσσερα χρόνια µετά την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση εµφανίζεται να επικαλείται και πάλι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, προκειµένου να παρατείνει για έναν ακόµη χρόνο τις διαδικασίες απευθείας αναθέσεων κατά παρέκκλιση κάθε κείµενης νοµοθεσίας, για τις οποίες ακόµα και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Συµβάσεων διατυπώνει ενστάσεις. Σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, οι σχετικές διατάξεις προωθούνται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο ακόµη δεν έχει απαντήσει στην προηγούµενη ερώτηση του Ποταµιού για το πού πήγαν τα λεφτά του Προσφυγικού».

Το ΠοτάμιΣταύρος Θεοδωράκης