Πολιτική|17.04.2020 16:35

Τσίπρας για τα μαθήματα κατάρτισης των επιστημόνων: Αλλο ένα σκάνδαλο της ΝΔ

Βούλα Κεχαγιά

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβουν-αν και Μεγάλη Παρασκευή- οι αποκαλύψεις γύρω από το περιεχόμενο και το επίπεδο των μαθημάτων κατάρτισης των επιστημόνων από ΚΕΚ για να εισπράξουν voucher ύψους 600 ευρώ.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϊδεάζει πως και για το συγκεκριμένο θέμα θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις. Σημειωτέον πως την Μεγάλη Τετάρτη σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως θα προκαλέσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της «διάθεσης» του μαξιλαριού ασφαλείας ύψους  37 δις ευρώ που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις κυβερνητικές διαρροές πως τμήμα του έχει αρχίσει να αξιοποιείται..

«Θέλει δεν θέλει θα έρθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις» είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Μητσοτάκη σχολιάζοντας στα social media: «Η ΝΔ μάς έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια» επισημαίνει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για να προσθέσει πως «σκάνδαλο όμως όπως το «Σκόιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων κατάρτισης με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κύριος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν».

Συμπληρώνει πως τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δις ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στην σημερινή κυβέρνηση και προειδοποιεί πως ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μία περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσει και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»

Εκ παραλλήλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  επαναλαμβάνει πως αυτό που έχει αξία τούτη την ώρα είναι να μιλήσουμε επί της ουσίας για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν και παράλληλα να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει από την πανδημία «διότι η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική».

Και αναφέρει πως ο τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση στη μεσαία τάξη καταδεικνύει πόσο υποκριτικό ήταν το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ και επισημαίνει πως «οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουμε καν το δικαίωμα στο λειψό επίδομα των 800 ευρώ, ενώ έχουμε και την περίεργη διαμεσολάβηση των ΚΕΚ».

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας διερωτώμενος που βρίσκονται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να απαντήσουν στις «διαρροές των Βρυξελλών» που θέλουν την άρση της για να θυμίσει πως η κυβέρνηση απέρριψε σχετική πρόταση για παράταση του πλαισίου προστασίας ως το τέλος του 2020.

Η Κουμουνδούρου σχολίασε σήμερα πως «και η χυδαιότητα έχει και τα όριά της» αναφερόμενη στο γεγονός πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το επίσημο σάιτ της  για κομματική προπαγάνδα με σκίτσα, καταφέρνοντας να τον καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κατηγορηθούν.

ΣΥΡΙΖΑεπίδομα 600 ευρώvoucher