Πολιτική|13.12.2018 13:31

Στα πρόθυρα διάλυσης η Κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων

Newsroom

O βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό πηγαίνοντας κόντρα στη γραμμή του κόμματος. Υπενθυμίζεται πως σήμερα (13/12) η ΕΚ έχει πέντε βουλευτές.

Αν τον διαγράψει ή άν ανεξαρτητοποιηθεί τότε παύει να υφίσταται ως  κοινοβουλευτική ομάδα...

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σαρίδης, ανέφερε πως υπάρχουν τρεις λόγοι που τον εμποδίζουν να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

«Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό», είπε και πρόσθεσε: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες, δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει- τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια και τρίτον αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σαρίδη να παίρνει «μεταγραφή» στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν να ενισχύονται. Αν η Ένωση Κεντρώων αποφασίσει να τον διαγράψει σε περίπτωση που πάει κόντρα στην κομματική γραμμή, τότε η ΕΚ θα πάψει να υφίσταται, καθώς θα μείνει με τέσσερις βουλευτές. Κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων «για να πιστέψει το άνοιγμα της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησε και υπηρετεί».

Ένωση ΚεντρώωνΒασίλης Λεβέντης