Πολιτική|13.12.2018 15:59

Καββαδία σε Βούτση: Επιληφθείτε για την προσβλητική επίθεση εναντίον μου

Κατερίνα Τζαβάρα

«Αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση» από τον συνάδελφό της Λεωνίδα Γρηγοράκο, που την έθιξε ως γυναίκα και βουλευτή καταγγέλλει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η Αννέτα Καββαδία τονίζοντας ότι «τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών» δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο περιστατικό που εξελίχθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, όταν, όπως εξηγεί η ίδια, ο κ. Γρηγοράκος της μίλησε με σκαιότατο τρόπο «σκάσε ρε τσόκαρο». Επιπλέον, η κυρία Καββαδία επισημαίνει ότι «στην έντονη αντίδρασή της, η οποία συνοδεύτηκε από τη φράση "θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς", συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος της και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία.

Η κυρία Καββαδία ζητεί από τον κ. Βούτση να επιληφθεί του θέματος «σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς καθώς και με το άρθρο 2, παρ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους».

Δείτε εδώ την επιστολή (αρχείο pdf)

Αννέτα ΚαββαδίαΝίκος ΒούτσηςΛεωνίδας Γρηγοράκος